Apple Music

Apple Music is in 2015 geïntroduceerd en is sinds die tijd flink aan het groeien. Je kan de dienst de eerste een maand gratis proberen, daarna betaal je slechts 10 euro per maand. Via Apple Music is bijna alle muziek te streamen dat ook te koop is in de iTunes Store.

Wat is Apple Music?

Apple Music is, net als Spotify, een plek op het internet waar je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar muziek kan luisteren. Apple heeft al jarenlang ervaring met de verkoop van muziek en wil met deze nieuwe dienst meegaan in het streaming tijdperk.

Zodra je een Apple Music account hebt, kan je direct luisteren naar muziek. Je kan gebruik maken van de beschikbare afspeellijsten, maar er ook een zelf aanmaken of gewoon zoeken naar een nummer dat je wilt luisteren. Apple Music is zeer volledig en bevat naast oude muziek ook bijna alle nieuwe nummers en albums van artiesten.

Wat kost Apple Music?

Apple Music kost je de eerste drie maanden niks! In deze tijd kan je bekijken of deze nieuwe dienst wat voor je is en of je er wel gebruik van gaat maken. Nadat deze drie maanden om zijn, begin je pas met het betalen voor de dienst. Apple Music kost 9,99 euro per maand. Het bedrag is te betalen met je iTunes tegoed.

iTunes tegoed kan je online regelen via bijvoorbeeld een CreditCard. Heb je dit niet, dan kan je dit bijvoorbeeld via een iTunes cadeaukaart regelen. Deze cadeaukaarten zijn in de supermarkt verkrijgbaar bij de cadeaubonnen. Meer over de kosten van Apple Music valt hier te lezen.

Welke artiesten staan op Apple Music?

Bijna elke artiest heeft de muziek beschikbaar gesteld op Apple Music. Een groot voordeel voor jou, want jij kan altijd en overal luisteren naar de muziek waar je op dat moment zin in hebt. Feestje? Dan luister je naar gezellige feestmuziek van Pitbull of Beyonce. Of heb je zin in Nederlandstalige muziek? Ook Marco Borsato of Jan Smit is te vinden op Apple Music! Meer over het aanbod op Apple Music valt hier te lezen.