Apps voor Apple Music

Om naar Apple Music te kunnen luisteren, hebben gebruikers van een Apple apparaat geen extra apps nodig. Apple Music is namelijk naadloos geïntegreerd in de muziek app van de iPhone, iPad en Apple TV.

 iPhone & iPad

Muziek luisteren op de iPhone of iPad is mogelijk met de muziek app. Zodra je een abonnement hebt op Apple Music, wordt dit geactiveerd op je telefoon of tablet en kan je muziek luisteren.

In de muziek app is het ook mogelijk om muziek offline te zetten. Deze muziek blijft dan bewaard op je telefoon, zodat je dit op een later moment zonder internetverbinding kan terugluisteren.

 Android telefoons & tablets

Apple heeft voor Android telefoons en tablets een speciale Apple Music app uitgebracht. Deze app is gratis te downloaden in de Google Play store.

Met de Apple Music app voor Android kan je onbeperkt muziek luisteren op je Android apparaat. De app heeft een look & feel zoals je gewend bent van Apple. Met de app is het ook mogelijk om muziek offline te zetten, zodat je dit op een later moment zonder internetverbinding kan terugluisteren.

 Apple TV

Muziek luisteren via de Apple TV is ook zeer gemakkelijk. De muziek app op de Apple TV maakt het mogelijk om direct je favoriete afspeellijst aan te klikken, waarna de muziek door de speakers van je televisie te horen is!

Een extra leuke bijkomstigheid, is dat sommige nummers ook een videoclip op Apple Music hebben, waardoor je deze direct kan bekijken op je televisie!

 Windows & Mac

Voor Windows is het mogelijk om via iTunes te luisteren naar muziek van Apple Music. Je kan muziek uit Apple Music toevoegen aan je bibliotheek, waardoor het net lijkt alsof deze muziek op je computer staat!

Voor Windows moet iTunes geïnstalleerd worden vanaf de website van Apple. Voor Mac gebruikers is iTunes standaard aanwezig op het systeem.

Een Windows App die te downloaden is uit de Windows Store is in de maak en wordt eind 2017 verwacht.